Page 1 of 3

Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 11:50 am
by Jim Ude
I receive email from a friend in China. He has sent pictures in the past and I have not had any problems viewing them until 2 or 3 months ago. He recently sent an attached photo that I was able to view on my iPhone but when I opened the same email on my iMac there was no picture or button for an attachment. I asked him to send another photo and again I could not see it on my iMac (did not look for it on my phone--my bad) yet the email size was 13.1 mb indicating something significant was there but not viewable.
Any ideas?

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 11:58 am
by Stephen Hart
It's not China. The image below is from just our latest of many e-mails from China with photos.

Maybe the images are in a format Mail can't display inline. Try clicking the Save button and saving to your desktop. Or, if you use iPhoto, you can save all to iPhoto.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 12:49 pm
by Jim Ude
Hitting the save button would be a good idea but that is part of the problem--no save button showing. I thought something had changed on the China end until I could see the picture on my iPhone but not on my iMac--problem must be on my end.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 1:44 pm
by Stephen Hart
Are you getting any e-mails with functional attachments?

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 2:33 pm
by Jim Ude
Yes, the only problems I am aware of are from this China account.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 3:35 pm
by Jay Cline
Jim, is anything showing as being attached like a winmail.dat file?

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 4:42 pm
by Jim Ude
Nothing that is recognizable. There is some Chinese script which is a link to Kaspersky for Business web site.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 9:45 pm
by JerryFreilich
Is he sending from a Mac on the China end?

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Wed Oct 26, 2011 9:57 pm
by Jay Cline
Jim Ude wrote:Nothing that is recognizable. There is some Chinese script which is a link to Kaspersky for Business web site.
Suggest using webmail to see if anything shows there. Are you still using OlympusNet?

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Posted: Thu Oct 27, 2011 11:45 am
by Jim Ude
I don't know for sure but I highly doubt he is using a Mac in China. I can ask. I checked the webmail at OlympusNet but it is no longer in my inbox--good idea though.