Another Email Photo Attachment Problem

Discussion of general issues, not related to a specific Mac or iDevice operating system.
Jim Ude
Forum Member - Level 1
Forum Member - Level 1
Posts: 14
Joined: Wed Apr 06, 2011 7:24 pm

Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jim Ude » Wed Oct 26, 2011 11:50 am

I receive email from a friend in China. He has sent pictures in the past and I have not had any problems viewing them until 2 or 3 months ago. He recently sent an attached photo that I was able to view on my iPhone but when I opened the same email on my iMac there was no picture or button for an attachment. I asked him to send another photo and again I could not see it on my iMac (did not look for it on my phone--my bad) yet the email size was 13.1 mb indicating something significant was there but not viewable.
Any ideas?

User avatar
Stephen Hart
Forum Member - Level 5
Forum Member - Level 5
Posts: 3140
Joined: Thu Apr 07, 2011 10:09 am

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Stephen Hart » Wed Oct 26, 2011 11:58 am

It's not China. The image below is from just our latest of many e-mails from China with photos.

Maybe the images are in a format Mail can't display inline. Try clicking the Save button and saving to your desktop. Or, if you use iPhoto, you can save all to iPhoto.
Attachments
save.jpg
save.jpg (11.4 KiB) Viewed 1486 times
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."
Steve Jobs

Jim Ude
Forum Member - Level 1
Forum Member - Level 1
Posts: 14
Joined: Wed Apr 06, 2011 7:24 pm

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jim Ude » Wed Oct 26, 2011 12:49 pm

Hitting the save button would be a good idea but that is part of the problem--no save button showing. I thought something had changed on the China end until I could see the picture on my iPhone but not on my iMac--problem must be on my end.

User avatar
Stephen Hart
Forum Member - Level 5
Forum Member - Level 5
Posts: 3140
Joined: Thu Apr 07, 2011 10:09 am

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Stephen Hart » Wed Oct 26, 2011 1:44 pm

Are you getting any e-mails with functional attachments?
"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."
Steve Jobs

Jim Ude
Forum Member - Level 1
Forum Member - Level 1
Posts: 14
Joined: Wed Apr 06, 2011 7:24 pm

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jim Ude » Wed Oct 26, 2011 2:33 pm

Yes, the only problems I am aware of are from this China account.

User avatar
Jay Cline
Forum Member - Level 4
Forum Member - Level 4
Posts: 546
Joined: Thu Apr 07, 2011 4:13 pm
Location: A sleepy little mill town with a smokestack or two on one end.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jay Cline » Wed Oct 26, 2011 3:35 pm

Jim, is anything showing as being attached like a winmail.dat file?
-----------------
This is where I'd normally write an impressive summary of my skills and proficiencies.

Jim Ude
Forum Member - Level 1
Forum Member - Level 1
Posts: 14
Joined: Wed Apr 06, 2011 7:24 pm

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jim Ude » Wed Oct 26, 2011 4:42 pm

Nothing that is recognizable. There is some Chinese script which is a link to Kaspersky for Business web site.

User avatar
JerryFreilich
Forum Member - Level 3
Forum Member - Level 3
Posts: 424
Joined: Mon Apr 04, 2011 6:35 pm
Location: Bend, OR

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by JerryFreilich » Wed Oct 26, 2011 9:45 pm

Is he sending from a Mac on the China end?

User avatar
Jay Cline
Forum Member - Level 4
Forum Member - Level 4
Posts: 546
Joined: Thu Apr 07, 2011 4:13 pm
Location: A sleepy little mill town with a smokestack or two on one end.

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jay Cline » Wed Oct 26, 2011 9:57 pm

Jim Ude wrote:Nothing that is recognizable. There is some Chinese script which is a link to Kaspersky for Business web site.
Suggest using webmail to see if anything shows there. Are you still using OlympusNet?
-----------------
This is where I'd normally write an impressive summary of my skills and proficiencies.

Jim Ude
Forum Member - Level 1
Forum Member - Level 1
Posts: 14
Joined: Wed Apr 06, 2011 7:24 pm

Re: Another Email Photo Attachment Problem

Post by Jim Ude » Thu Oct 27, 2011 11:45 am

I don't know for sure but I highly doubt he is using a Mac in China. I can ask. I checked the webmail at OlympusNet but it is no longer in my inbox--good idea though.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests